hannaspanna.blogg.se

Matinspiration från en receptsamlare. Så mycket som möjligt för mödan.

Mangomousse med passionsfrukt

Publicerad 2015-09-28 21:12:00 i Efterrätt,

En lätt gjord efterrätt som går bra att förbereda till många. Finns det inte mogna mango så kan frysta mango avändas.
 
Ingredienser:
(till 4 stora eller 8 små portioner)
2 mogna mango (eller 2 små paket frusen mango)
1 dl vatten
1/2 dl socker
1 vanlijstång delad och urskrapad (eller 2 kryddmått vaniljpulver)
 
3 gelatinblad
3 msk citronsaft (gärna färsk)
2 dl vispgrädde
2-3 passionsfrukter
 
Koka upp vatten, socker och vaniljstång tills sockret löst sig.
Plocka upp vaniljstången och låt det svalna.
Skala mangon och skär loss fruktköttet. Prova potatisskalare.
Mixa mango och socker lagen.
Lägg gelatinbladen i blöt några minuter och lös sedan upp dem i citronsaften i en kastrull på spisen.
Blanda ihop gelatin och mango blandningarna.
Vispa grädden och vänd sedan ihop den med mango blandningen.
Smaka av med citron(och socker om det behövs).
Fördela smeten i glas och låt stå i kylen till serveringen.
Dekorera med passionsfrukts innerhållet innan servering samt något grönt som mynta eller som i detta fallet doftperlagon. 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela