hannaspanna.blogg.se

Matinspiration från en receptsamlare. Så mycket som möjligt för mödan.

Ceasardressing

Publicerad 2015-06-28 09:06:00 i Dressing, Sallad, Sås,

 
Här kommer mitt absolut bästa recept.
Det går fort att göra och ingredienserna är sådant som går att ha i kylen en längre tid.
Det spelar roll hur länge burken med sardeller och senap har varit öppen så små burkar är att föredra.
Parmensanosten kan med fördel vara en inte allt för lagrad variant. Riv hälften av osten på en storlek på rivjärnet och andra hälften på en annan så blir den både krämigt och med lite bitar.
Val av ägg spelar också lite roll så ekologiskt är så klart att föredra.
 
 
Ingredienser:
1 äggula
1 pressad vitlöksklyfta
2 mosade sardeller
1 tsk fransk senap
1 msk vitvinsvinäger
4 msk rapsolja
2 msk vatten
1/2-1 dl riven Parmensanost
1 krm svartpeppar

Blanda äggula, vitlök, sardeller, senap och vinäger.

Vispa i oljan i en fin stråle.

Rör i vatten och ost. Smaka av med peppar.

 

 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela